Informatie over snelladen

Sneller laden –  Sneller weer op weg

Nieuwe DC snelladers voor de vol-elektrische auto en bestelbus.
Laadpalen, wandboxen en draagbare laders voor mkb, garages, retail, horeca, tankstations en thuis.
Uw keuze met onze hulp en bewezen kennis van laadtechnieken- en oplossingen.

2021 GoldCharge logo rgb 378px met payoff

Het verschil tussen gelijkstroom (DC) & wisselstroom (AC)

Gelijkstroom (DC, ‘Direct Current’) is de tegenhanger van wisselstroom (AC, ‘Alternating Current’). Wisselstroom heeft in veel gevallen voordelige eigenschappen voor grootschalige infrastructuur, maar wordt in apparaten zelden gebruikt. Alles van blenders en scheerapparaten tot elektrische auto’s draait intern doorgaans op gelijkstroom.

Om van wisselstroom naar gelijkstroom te komen, is een omvormer nodig. Een dergelijke omvormer is in elektrische auto’s aanwezig maar moet compact zijn ten opzichte van een externe omvormer. De capaciteit is daardoor beperkt. Dat heeft als nadeel dat het tempo waarmee de accu van een auto opgeladen kan worden, ook beperkt wordt.

Om te voorkomen dat opladen een tijdrovende kwestie wordt en de accu van een elektrische auto echt met een comfortabele snelheid opgeladen kan worden is een externe omvormer vrijwel altijd een betere oplossing.

De auto kan dan direct de gelijkstroom ontvangen om de accu op te laden. Deze effectieve omvormers zijn aanwezig in de door ons geleverde snelladers, daarom kunt u met deze gelijkstroom leverende laders veel sneller opladen dan met wisselstroom oplaadmogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u ons bellen: tel. 036 5300 886.

Elke vol-elektrische auto verdient een krachtige lader

Elektrisch rijden is geweldig, mits het laden optimaal is geregeld. Dat kan alleen met gelijkstroom (DC) laders.

Hoe zit dat?

Momenteel komt er uit vrijwel alle (lokale) laadpalen nog wisselstroom (AC). Weliswaar met een capaciteit van 22/11 kW. Maar de werkelijke laadstroom, wordt flink beperkt door de omvormer in je auto, ook wel boordlader genoemd.

Die kan slechts 3,7kW of 7,2kW aan, soms 11kW. En daar gaat doorgaans nog 18% laadverlies af. Dat kost veel te veel tijd en geld. En een auto die stil staat heb je niks aan (downtime).

Mede daarom leveren wij uitsluitend snelle moderne gelijkstroom DC laders, want net als de snelle laders aan de snelweg, omzeilen die de beperking van een boordlader.

Waarom een snellader?

 

Je maakt je onafhankelijk

Onafhankelijk van openbare laadpunten. Met een krachtige en efficiënte laadvoorziening, thuis en/of  zakelijk gun je jezelf maximaal laadcomfort.

De beste prijs

Een zekere investering voor deze nieuwe toekomstbestendige laadtechniek, met minimaal laadverlies en geen winstopslag op je geladen kilowatt uren.

DC laden op krachtstroom (400V)

Dit is voorhanden in woon- werkpanden en bedrijven (ook de 3x16A van de overhead/bedrijfsdeur), woonhuizen sinds 20 á 30 jaar, agri en meer…

Bedrijven

Door sneller vol te laden met onze snelle laders hebben ondernemingen minder laadpunten en parkeerplekken nodig.

Werkplaatsen

Garages, inbouw- en servicestations kunnen de wagens opgeladen meegeven en/of bijladen tijdens een servicebeurt.

Winkels, hotels en restaurants

creëren met goede laadpunten meer
waardering, bezoek en inkomsten.

 

2021 GoldCharge p10kW portable EV auto lader John Staand

Informatie aanvraag GoldCharge EV Autoladers

Onafhankelijk zijn, met een eigen EV laadpunt.

Bel direct ✆ 0650 641 708  -  Ma - Vr  08:30 - 17:00

Contact GoldCharge